هتل دیپلمات بندر لنگه

-
07644242566
فارسی English
 

جاذبه های گردشگری بندر لنگه

در 251 کیلومتری جنوب غربی بندرعباس ، یکی از قدیمی‌ترین بنادر جهان به نام بندر لنگه است.

این شهرستان از سمت شمال با استان فارس و شهرستان بستک از سمت جنوب به خلیج فارس و از سمت شرق به شهرستان بندرخمیر و از غرب با شهرستان پارسیان هم مرز می‌باشد.

وسعت این شهرستان معادل 8210 کیلومتر مربع و 11،5 درصد خاک استان را شامل می‌شود و دارای چهار نقطه شهری به نام‌های بندرلنگه ، کنگ ،بندر چارک و کیش می‌باشد . بر اساس نتایج سر شماری نفوس و مسکن سال 1385 جمعیت این

 

لیست جاذبه های گردشگری بندر لنگه، جاذبه های تاریخی بندر لنگهو جاذبه های طبیعی بندر لنگهو بازارهای بندر لنگه:

 


بیابان سایه خوش

منطقه بیابانی سایه خوش در استان هرمزگان واقع است. این منطقه بیابانی در غرب روستایی به همین نام قرار گرفته است. روستای سایه خوش از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در 40 کیلومتری جنوب خمیر و 55 کیلومتری بندرلنگه قرار دارد. دسترسی به این منطقه از طریق جاده ارتباطی بندر لنگه به بندر عباس میسر است. معروفیت این منطقه پس از انتشار عکسی از کلوتهای این بیابان توسط آقای میلانی دو چندان شد.

منطقه سایه خوش به دلیل مجاورت با خلیج فارس از سواحل بسیار زیبایی برخوردار است. همچنین وجود نخلستانهای فراوان در این منطقه بر زیباییهای آن افزوده است. روستای سایه خوش در مجاورت این منطقه دارای قدمتی طولانی است. از آثار باستانی روستا می توان به بندحسن و کاروانسرای صفوی که محل استراحتگاه کاروانیان بوده اشاره کرد. این روستا دارای مسجد، دبستان، ۲۵ آب‌انبار، مدرسه راهنمایی، مخابرات، دفتر پست، بانک، دسترسی به اینترنت دهیاری و خانه بهداشت است و حدود ۳۰۰۰ اصله نخل دیم در آن وجود دارد. پیشه اغلب مردم روستا ماهی گیری، دامداری، پرورش میگو، کشاورزی و بازرگانی است.
از مناظر طبیعی روستا می توان به چشمه آبگرم سایه خوش اشاره کرد. این چشمه در مسیر جاده بندر خمیر به بندرلنگه قرار دارد. فاصله چشمه تا روستای سایه خوش در حدود ۴ کیلومتری است. مظهر چشمه در شکاف سنگهای آهکی مارنی و دردامن کوه جای دارد. طرز تشکیل چشمه سایه خوش بر اساس فرضیه تکنو نیک صفحه‌ای استوار است و آب آن در ردیف ابهای سولفات، کلسیم همراه با منزیم زیاد و کلور و سدیم گرم است.


 

 

مسجد غیاث

مسجد غیاث یکی از مساجد تاریخی ومعماری بندر لنگه واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.

این مسجد در وسط محلهٔ «البلوکیه» واقع می‌باشد. بنیانگذاری آن توسط شخصی به نام حاجی غیاث بوده‌است. در سده سزده هم هجری قمری بنیان مسجد مذکور پایان یافته‌است. این مسجد چند بار مرمت شده‌است، وآخرین تعمیر وبازسازی آن درسال ۱۴۱۰ هجری قمری بوده‌است، هنگامی که مسجد درحال ویران وسقوت رسیده بود، توسط سلطان العلماء شیخ الاسلام محمد علی خالدی مسجد از اساس کنده وکاملاً باسازی نمود. این مسجد دارای یک شبستان بزرگ زمستانی می‌باشد . ستونهای مسجد با گچ بری‌های زیبا و برجسته تزئین شده‌است .

 

 

 

 

 

مسجد افغان

مسجد افغان واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.

این مسجد تاریخی در محلهٔ افغان بندرلنگه واقع شده‌است. این بنا، از بناهای مرحوم حاج عبدالله افغان، بازمانده افغانی‌های بستک در شهرستان بندر لنگه واز بناهای دوره افشاریه می‌باشد . این مسجد دارای یک شبستان تابستانی و یک شبستان زمستانی می‌باشد . ستون این مسجد با گچ بری‌های زیبا و برجسته تزئین شده‌است . تاریخ ساخت این بنا به سال ۱۲۷۰ هجری قمری بر می‌گردد.

 

 

 

 

 

 

مسجد خداداد

اين مسجد ، اولين مسجد تشيع در بندرلنگه بوده ، اين مسجد در محله مساح بندرلنگه قرار دارد ، از نظر زيبايي يکي از کاملترين مساجد بندرلنگه به شمار مي رود . محراب مسجد حاجي خداداد ، داراي تزيينات گچبري ارزنده اي است و قدمت آن به دوره زنديه مي رسد .
از ديگر مساجد و حسينييه هاي با ارزش تاريخي بندرلنگه مي توان به مسجد شيخي ، مسجد غياث ، مسجد سلطان العلماء ، حسينيه بنگلي و حسينيه غضنفري اشاره کرد .

 

 

 

 

 

 

 

بندر لنگه

بندر لنگه يکي از شهرهاي استان هرمزگان ايران است. اين شهر مرکز شهرستان بندر لنگه و يکي از بنادر مهم جنوب کشور است.
براساس اطلاعات موجود در 54 درجه و 30 دقيقه طول شرقي و در 26 درجه و 18 دقيقه عرض شمالي از نصف النهار مبدأ واقع شده‌است.
فاصله بندر لنگه تا شهر لار 280 کيلومتر و تا بندر عباس 192 کيلومتر و تا بوشهر 420 کيلومتر و تا شهر بستک 170 کيلومتر است. هواي شهر بندر لنگه مانند ساير شهرهاي ساحلي مرطوب و در تابستان گرم است.

محدوده بندر لنگه
حدوداً از شرق شهر کنگ، از غرب روستاي شناس و مغويه، از جنوب خليج فارس و از سمت شمال به صحراي مهرکان محدود مي‌گردد.

خطوط طول و عرض
براساس اطلاعات موجود در 54 درجه و 30 دقيقه طول شرقي و در 26 درجه و 18 دقيقه عرض شمالي از نصف النهار مبدأ واقع شده‌است.

فاصله بندر لنگه با شهرهاي اطراف
فاصله بندر لنگه تا شهر لار 280 کيلومتر و تا بندر عباس 192 کيلومتر و تا بوشهر 420 کيلومتر و تا شهر بستک 170 کيلومتر است. هواي شهر بندر لنگه مانند ساير شهرهاي ساحلي مرطوب و در تابستان گرم است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

قلعه لشتان

این قلعه در6 کیلومتری شرقی بندر لنگه قرار گرفته و تاریخ بنای آن سال 904 ‏هجری قمری است. با توجه به تاریخ مذکور، گروهی معتقدند که ساخت این بنا به زمان سلطه و قدرت پرتغالی ها بر خلیج فارس مربوط است. جمعی نیزعقیده دارند، این قلعه در عهد هخامنشی احداث شده وبیش از2000 سال قدمت دارد. در حال حاضر، به جز حصار بند و آثار مخروبه دیوارها، اثردیگری از ساختمان قلعه باقی نمانده است. در داخل قلعه لشتان، چندین قبرستان، دهها برکه آب و انبار آذوقه و آثار فراوان دیگری به جای مانده است. دخمه های سنگی، شبیه به غارهای انسانهای غارنشین در ارتفاعات مجاور آن وجود دارد که شباهت زیادی به دخمه های غار چهل خانه ودخمه های فوقانی ارتفاعات شمالی بندر طاهری (سیر اف) دارد.
آدرس : در6 کیلومتری شرقی بندر لنگه

 

 

 

 

عمارت فکری

خانه فکری با بادگیرهای بلند و زیبا ، یکی از الگوهای اصیل معماری جنوب در ساحل بندرلنگه در هرمزگان است.اين اثر زيبا جزء آثار ملي ايران به ثبت رسيده است .

این اثر در آخر دوره قاجاریه به دست عبدالواحد فکری از تجار معروف شهر ساخته شد .
روزگاری خانه فکری ، به عنوان سکونتگاه مرکز تجارت و بازرگانی در بندرلنگه شهرت داشت به همین علت در ساخت این بنا دو بخش اندرونی و بیرونی برای اسکان خانواده فکری و پذیرایی از مهمانان و تجار در نظر گرفته شد. وجود پنج بادگیر ، 2 زیر زمین ، 25 اتاق و حیاط مرکزی از جلوه های زیبای خانه قدیمی فکری است.

سنگ ، ساروج و گچ مصالح بکار رفته در ساخت خانه فکری است .

سقف این بنا از تیرهای چوبی از جنس چندل آفریقایی ، حصیر های بافته شده از برگ درخت خرما و حصیرهایی از نی بافته شده با پوشش کاه گل است .
قرار گرفتن خانه فکری در ارتقاع پنج متری از سطح زمین ، وجود راه روها ، بادگیرها با معماری ویژه از دلایل تهویه و خنکی هوای داخل این خانه است.
خانه قدیمی فکری با 3 هزار و 400 متر مربع مساحت و زیر بنای هزار و 200 متر مربع در سال 1375 در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است .

 

 

 

 

 

 

پناهگاه حیات وحش جزیره شتور

این جزیره در فاصله 5/1 کیلومتری جنوب شرقی جزیره لاوان واقع شده است و مساحت آن 4/1 کیلومتر مربع و ارتفاع آن از سطح دریا حدود 10 ‏متراست. تنها ارتفاعاتی که در این جزیره به وجود آمده اند، دو رشته از تپه های شنی در شمال و جنوب جزیره است. پوشش گیاهی این تپه ها، به ویژه در مناطق پست جزیره، از گیاهان «شورپسند» و مقاوم در مقابل کم آبی است که به طور پراکنده رشد کرده اند. حداکثر ارتفاع این گیاهان یک متر است. جزیره شتور جزیره ای است غیر مسکونی که هیچ گونه فعالیتی در آن دیده نمی شود. ‏پرندگان موجود آن شامل چهار گونه پرستوی دریایی است که در جزیره تولیدمثل می کنند. در این جزیره تعداد زیادی مار سمی سیاه رنگو. کوچک که معمولأ زیر شن مخفی می شوند، مشاهده شده است و به همین ‏جهت به جزیره ماران نیز معروف است. هم چنین لاک پشت های دریایی در سواحل آن تخم گذاری می کنند. ‏صیادان و بومیان جزایر اطراف ، در هنگام طوفانی بودن دریا و هم چنین برای جمع آوری لاک پشت ها و تخم پرندگان دریایی به این جزیره مسا‏فرت می کنند. شتور با این که مساحت بسیار کمی دارد، از مهم ترین وباارزش ترین زیستگاه های پرندگان و لاک پشت های دریا یی در خلیج فارس و دریای عمان است. تحقیقات و پژوهش های علمی در خصوص حیات وحش جزیره، جانوران مختلفی از جمله پرستوی دریا یی ،پشت دودی، پرستوی دریایی تیره، پرستوی دریا یی کاکلی کوچک ، بالان گلو سیاه ،اگرت ساحلی، چکا وک کاکلی، عقاب ماهیگیر، سلیم شنی،حواصیل ساحلی، حواصیل ارغوانی، لاک پشت های دریا یی، لاک پشت سرخ وسبز و عقابی و چرمی را مورد بررسی و شناسایی قرار داده است.بازدید از این جزیره همراه با راهنمایان آشنای محیط زیست و مجوزهای لازم امکان پذیر است.

 

 

 

چشمه چاه احمد

این چشمه در مسیر جاده بندر خمیر – بندر لنگه و در دوراهی خرک قرار دارد. فاصله بندر خمیر تا دوراهی خرک 9 ‏کیلومتر و از دوراهی تا مظهر چشمه در حدود 2 ‏کیلومتر است که500 متر آن می باید پیاده طی شود. در نزدیکی مظهر چشمه، یک استخر طبیعی به شکل مربع وجود دارد که طول هر ضلع آن در حدود 5 متر است. آب این چشمه از شکاف سنگ های آهکی دولومیتی از زمین خارج می شود. در حوا لی چشمه نیز دو باب اتاقک ساخته شده است که مورد استفاده مسافران قرار می گیرد. آب این چشمه در ردیف آب های گوگردی با کاتیون های مختلف گرم است.

آدرس :در مسیر جاده بندر خمیر – بندر لنگه و در دوراهی خرک

 

 

 

 

قلعه شیخ سلطان

قلعه مغویه از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است دهستان مغویه یکی از دهستان‌های بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است. این بنای تاریخی در بندر مغویه واقع شده‌است و متعلق به شیخ سلطان المرزوقی یکی از حکمرانان منطقه و رئیس قبیله المرازیق و حاکم مغویه می‌باشد و به شیخ سلطان المرزوقی مشهور است. ساختمان قلعه دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی بوده که قدمت حیاط اندرونی از بیرونی بیشتر است. این بنا در 2 طبقه و در قسمت‌هایی نیز در 3 طبقه ساخته شده و دارای تعداد زیادی اتاق به همراه حمام سنتی، یک برج نگهبانی و 2 بادگیر می‌باشد. ساخت این بنا در سال ۱۳۲۱ هجری قمری پایان یافته‌است. این کاخ زیبا از یادگار حکمرانان مرزوقی از قبیله العجمان که در منطقه مغویه و بندر لنگه از توابع استان هرمزگان حاکم بودند باقی مانده‌است.

 

 

 

 

 


نماد اعتماد الکترونيکي